Türk Resim Sanatında batı yöntemleri ve görüşüyle birlikte, Avrupalı anlayışa yönelik yanılsamalı resimler ilk olarak Tanzimat Fermanının ilanı ile başlayan tarihler de batılılaşma hareketleri sonucunda ortaya çıkmıştır.
Yüzyıllardır farklı konularda ve farklı tarzlarda tablolar yapılıyor. Bu tablolardan bazıları milyon dolarlarca değere kavuşurken bazı tablolar sıradanlıktan öteye gidemiyor.
Sanatın hemen hemen her dalı ile iç içe olan felsefe hayatı sorgulamak, karşılıklı aktarımda bulunmak ve fikirlerinizi kalıba sokmanın ötesine geçmek için önemli araçlar arasında bulunur.
Soyut tablolar, diğer geleneksel sanatlar gibi herhangi bir kurala bağlı kalınmadan yapılan sanat eserleridir.
Kişilerin kendi seçimleri her konuda oldukça fazla önemlidir. Eğer kişiler seçimlerini kendileri gerçekleştirir ise daha özgüvenli ve daha güçlü hisseder.
Eleştiri kuramlarından olan pedagojik eleştiri çeşidi olan sanat eleştirisi açısından, Realist dönemi ressamlardan olan Honore Daumier’in yaptığı “Üçüncü Mevki Vagon” eseri sanat eseri eleştirisine bir örnektir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.